Welke soorten sauna’s zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten sauna’s, ook al is een infrarood sauna kopen voor de hand liggend, neem toch even de tijd om te kijken welke soorten sauna’s er zijn. Een infrarood sauna wordt niet heel warm, vaak 50 tot 60 graden Celsius. Er is bijvoorbeeld ook een stoomsauna, deze wordt verwarmd door het gebruik van warme stoom, een lagere temperatuur wordt gecompenseerd met een hoge vochtigheidsgraad. De bio-sauna wordt ook wel een combi-sauna of een vocht sauna genoemd, deze sauna wordt verwarmd door een kachel. Echter zit hier ook nog een gecontroleerd waterreservoir in, waardoor het vocht verdampt en de vochtigheidsgraad in de sauna hoger wordt. 

Wat zijn de voordelen van een sauna na het sporten?

Aan een sauna sessie na het sporten zitten  erg veel voordelen verbonden. Doordat je veel gaat zweten in de sauna verlies je veel vocht en dat vocht bevat afvalstoffen. Een sauna helpt dus bij het afvoeren van afvalstoffen in je lichaam. Bovendien stimuleert een sauna sessie het herstel van de spieren, ook kan het de nachtrust bevorderen. Het kan zelfs nog bijdragen aan gewichtsverlies. Kortom, wanneer je veel sport is een sauna sessie na afloop misschien wel een goed idee. Sommige sportscholen hebben al een sauna, maar je kan ook een sauna kopen voor thuis.

Welke sauna moet ik kopen?

Wanneer je een sauna gaat kopen is het verstandig om eerst na te denken over wat voor soort sauna je fijn vindt. Sommige mensen houden meer van een sauna zonder stoom, zoals een infraroodsauna. En andere mensen hebben toch liever een sauna waar de vochtigheidsgraad hoog oploopt. Bovendien is het ook verstandig om rekening te houden met hoeveel ruimte je hebt en hoe groot de sauna moet zijn. Als je een sauna gaat kopen kan je bijvoorbeeld kijken bij:  www.bastu.nl. In ieder geval zitten er aan een sauna erg veel voordelen en het is natuurlijk ook gewoon fijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *