Welk sauna opgietmiddel gebruikt men het meest?

Als je weleens naar de sauna geweest bent, dan weet je dat je daar een opgieting kunt laten doen. Bij een opgieting kan er gebruikgemaakt worden van een sauna opgietmiddel. Iedereen heeft hier zijn eigen voorkeur voor. De ene persoon houdt meer van een frisse geur en de ander van zoet en warm. Maar welk sauna opgietmiddel wordt het meeste gebruikt?

Rozemarijn tegen de spierpijn

Rozemarijn is een geur die je vaak tegen zult komen in de sauna. De etherische olie wordt met veel liefde gebruikt als sauna opgietmiddel. Vaak wel in combinatie met andere geuren die vergelijkbare effecten op de mens hebben. Naast dat het lekker ruikt, heeft het nog meer voordelen. Zo trekken spierpijnen sneller weg en zullen je spieren direct minder vermoeid aan kunnen voelen. Ook stimuleert rozemarijn je bloedsomloop en zullen je luchtwegen beter voelen. Na een sauna met rozemarijn bezocht te hebben, zul je je als herboren voelen.

Thuis voelen in de natuur

De geur van dennenbomen doet het altijd goed in de sauna. Deze geur doet veel mensen meteen aan de kerstdagen denken, maar het is veel meer dan dat. Je kunt ook genieten van de geur die een dennenboom verspreid in de natuur. Het geeft daardoor mensen ook snel het gevoel van vrijheid en de buitenlucht. Dit heeft dan ook een ontspannende werking op de mens.

Daarnaast heeft dennengeur ook een positief effect op de luchtwegen. Je luchtwegen zullen zich na een opgieting met dennengeur veel vrijer voelen. Je zult je dan ook een stuk energieker, maar toch ontspannen voelen.

Ultieme ontspanning met lavendel

Niet verrassend natuurlijk dat lavendel stipt op 1 staat als sauna opgietmiddel. Het is dan ook een zeer geliefde geur, niet alleen in de sauna, maar ook in parfums, badschuim en geurkaarsen. Dit komt niet alleen omdat de geur zo lekker is, maar ook omdat lavendelgeur een positief effect op de mens heeft. Het werkt zeer rustgevend. Dit is natuurlijk ook waarvoor je naar de sauna gaat. Om even helemaal tot rust te komen.

Door de geur van lavendel komen lichaam en geest helemaal tot rust en voel je je gekalmeerd en zal je stress van je af voelen vallen. Lavendel als opgietmiddel in de sauna is dus echt de perfecte combinatie en precies waar de sauna voor bedoeld is. Ook voelt de geur van lavendel voor veel mensen vertrouwd. Dit zal zorgen voor extra ontspanning.

Tip: Benc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *