Tips voor de voorjaarsschoonmaak van jouw hottub

De lente is van start gegaan en dat betekent dat het mooie weer steeds dichterbij komt. Dit is het perfecte moment om jouw tuin klaar te maken voor het mooie weer én om jouw hottub een flinke voorjaarsschoonmaak te geven. Zo kun jij zodra de eerste zonnestralen verschijnen meteen weer genieten van jouw schone hottub. Wil je weten hoe je dat het beste kunt aanpakken? We vertellen het je in dit artikel. 

Hottub schoonmaken 

Hottubs kopen in Drenthe is leuk, maar het betekent ook dat je deze regelmatig moet onderhouden. Je maakt jouw hottub vast wel eens schoon, maar af en toe een flinke beurt kan zeker geen kwaad. En dat dat niet heel lastig is, is mooi meegenomen. Allereerst is het belangrijk om de  hottub leeg te laten lopen en de kuip schoon te maken. Dit doe je snel en gemakkelijk met een sopje en een doekje. Vervolgens kun je met een tuinslang eventueel modder of zand van de omranding afspuiten. Let op, dit hoef je dus niet schoon te maken met schoonmaakmiddelen. Om te voorkomen dat je bacteriën in de houtkachel krijgt, moet je deze af en toe leeg laten lopen. Dit kun je doen door de kachelstop los te draaien. Als je dat hebt gedaan kun je hem doorspuiten met een hogedrukspuit of tuinslang. Aan de binnenkant van de kachel haal je het as weg met een asschep en ook die spuit je schoon met de tuinslang.

Hout in de olie zetten

Door jouw houten hottub nog even in de olie te zetten kun je deze optimale bescherming bieden. De olie wordt geabsorbeerd in het hout. Hierdoor remt dit het effect van rot en verschillende schimmels. Olie geeft het hout een aantrekkelijke kleur en werkt ook nog eens waterafstotend. Het is bij gebruik belangrijk dat het hout wat behandeld wordt droog en stofvrij is. Voordat je het hout voor een tweede keer gaat behandelen met de olie is het belangrijk om het hout licht op te schuren zodat de olie beter het hout in kan trekken. 

Klaar voor de zomer! 

Zodra jij die voorjaarsschoonmaak hebt gedaan, is jouw hottub weer helemaal klaar voor de zomer. Je kunt weer genieten van momenten samen met vrienden of familie in jouw hottub gewoon in het zonnetje. Als je onze eenvoudige tips volgt en de hottub regelmatig grondig reinigt, blijft hij in topconditie en kun jij er zonder problemen van genieten. Laat de zomer maar komen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *