Alle voordelen van een kroon tand op een rijtje

Voor heel wat mensen geldt dat ze op een bepaald moment kiezen voor het laten plaatsen van een zogenaamde kroon tand. Het gaat hierbij om een kunsttand die wordt geplaatst over de eigen kies of tand. Voor een dergelijke kroon geldt dat ze vervaardigd kan zijn uit verschillende soorten materialen. Omwille van het feit dat er bij een kroon altijd wordt gewerkt op maat van het gebit spreekt het voor zich dat ze bijzonder mooi zal passen bij de rest van het gebit. Overweeg jij eveneens de plaatsing van één of meerdere kroon tanden en zou je daar nu bijgevolg graag meer over te weten willen komen? Dan is het doornemen van de informatie hieronder alvast meer dan de moeite waard. 

Wanneer heb je behoefte aan een kroon tand? 

Wanneer een tand of kies gevuld is of als er sprake is van het afbreken van een kies waardoor deze beschikt over te weinig houvast om ze opnieuw te kunnen vullen is het mogelijk om te kiezen voor de realisatie van een zogenaamde kroon. 

Voor een kroon tand geldt dat ze ervoor zorgt dat de tand of kies behouden blijft. Het is eveneens mogelijk om ervoor te kiezen om een kroon tand te laten maken als je een visuele meerwaarde voor je gebit wenst te realiseren. Dit bijvoorbeeld wanneer er sprake is van:

  • Verkleuring van een tand; 
  • Misvorming van een tand; 

Ontbreekt er een tand of een kies? In dat geval is het mogelijk om te kiezen voor een brug of een zogenaamd implantaat. Voor deze laatste geldt dat ze dienst doet als kunstwortel om er vervolgens een kroon op te plaatsen. In ieder geval, in tal van verschillende situaties kan het meer dan een aanrader zijn om de keuze te maken om een kroon tand te voorzien. 

Hoe verloopt deze behandeling in de praktijk precies?

Het plaatsen van een kroon tand kan een voorbereidende behandeling vereisen. Het kan hierbij dan bijvoorbeeld gaan om het plaatsen van een vulling, maar wat verder ook te denken van een zogenaamde wortelkanaalbehandeling? Om ervoor te zorgen dat de tand versterkt kan worden is het mogelijk dat er een pin of opbouw kan zijn vereist. De tandarts zal de tand slijpen waardoor er ruimte kan worden gemaakt voor de kroon. Heb je behoeften aan een dergelijke voorbehandeling? Dan spreekt het voor zich dat dit met zekerheid iets is wat je moet gaan bespreken met je tandarts. 

Op welke voordelen kan je rekenen met kroon tand?

De belangrijkste vraag die moet worden beantwoord heeft vooral te maken met de voordelen die zijn verbonden aan het laten plaatsen van een kroon tand. Wat deze voordelen betreft kan je denken aan:

  • Een kroon zorgt voor een goede ondersteuning van de aangetaste tand; 
  • Een kroon kan een tand beschermen na een wortelkanaalbehandeling; 
  • Een kroon kan voorkomen dat een tand of kies verloren gaat; 
  • Een kroon kan de esthetiek veranderen van een tand; 
  • Een kroon zit vast in de mond waardoor ze sterk lijkt op de eigen tanden;

Spreken de voordelen zoals aangehaald hierboven jou ook wel aan? Dan heb je meteen een aantal prima redenen om over te gaan tot het laten plaatsen van een kroon tand bij jouw tandkliniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *